Mezoterapi Nedir?
|Latince mezo ve terapi kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen mezoterapi orta aşamalı bir deri tedavisidir. Dünyanın birçok yerinde cilt tedavisi, çeşitli deri hastalıkları ve cilt ile ilgili reaksiyonlar için kullanılan mezoterapi vitaminler, mineraller, enzimler ve aminoasitler gibi karışımların deri altına enjekte edilmesi yöntemidir. Mezoterapi nedir sorusuna kısaca çeşitli cilt sorunları ve deri hastalıkları için cilde enjekte yöntemi ile uygulanan bir tedavidir diyebiliriz.
1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından tesadüfi bir şekilde geliştirilen mezoterapi estetik amaçlı kullanımı ile git gide yaygınlık gösteren bir uygulamadır. Mikroenjeksiyon tekniği ile cilt altına uygulanan maddeler kişiye ve uygulama amacına göre değişiklik göstermektedir.
Yıllar geçtikçe yaşlanma etkileri, güneş ışınlarının zararlı etkileri, stres ve depresyon gibi nedenlerle ciltte hasar oluşabilmektedir. Mezoterapi uygulaması sayesinde cildin daha parlak, genç ve daha kaliteli görünmesi sağlanmaktadır. Mezoterapide amaç cildi sadece genç ve parlak göstermek değil çeşitli cilt kusurlarını da çözüme kavuşturmaktır.
Mezoterapi Ne İçin Kullanılır?
Zaman içerisinde cilt elastikiyetini ve canlılığını kaybetmektedir. Özellikle yaşlanma ile birlikte çeşitli cilt sorunları gün yüzüne çıkmaktadır. Cilt sorunlarını ortadan kaldırma aşmasında mezoterapiden faydalanılmaktadır. Peki mezoterapi ne için kullanılır diyorsanız işte sizlere mezoterapinin uygulama alanları;
- Cilt gençleştirme
Ciltte oluşan nem kaybı ve zararlı güneş ışınlarının yol açtığı hasar cilt görünümünü bozmaktadır. Mezoterapi ile cilde vitaminler, antioksidanlar ve bağ doku maddeleri enjekte edilerek ciltte gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık oluşması sağlanır.
- Selülit problemi
Hormonal duruma bağlı bir sorun sonrası oluşan selülit problemi erkek, kadın demeksizin her yaştan bireyde görülebilmektedir. Mezoterapi ile cilt altına bazı maddeler enjekte edilerek sorunlu bölgedeki kan akışının düzenlenmesi yağ tabakalarının çözülmesi sağlanır.
- Bölgesel yağlanmalar
Karın, bacak, kol ve bel bölgesindeki yağlanmalar için mezoterapi yöntemi uygulanarak o bölgedeki yağ tabakasının çözülmesi sağlanır.
- Saç dökülmesi
Saç dökülmesi problemini ortadan kaldırmak için mezoterapi ile 4-10 seans arasında tedavi uygulanmaktadır. Bu tedavi saç dökülmesi ya da saçların tümden azalması sorununa çözüm olmaktadır.
- Ciltteki hasarlı dokuların iyileştirilmesi
Ciltte oluşan hasarlı dokuların iyileştirilmesi için mezoterapi ile 5-6 seanslık bir tedavi uygulanabilmektedir. Bu tedavi ile nebbe dokusunun ortadan kaldırılması sağlanır.
Mezoterapi uygulanacak kişiye ve hastalığın ciddiyetine bağlı seanslar ile uygulanır. Bu yöntemde genellikle 2-3 seanstan sonra sonuçlar alınmaya başlanır. Mezoterapinin yan etkileri sadece uygulama bölgesinde oluşabilecek ezik ve çürüklerdir. Ancak bu etkiler tamamen geçicidir.
Herhangi bir olumsuz etkisi bulunmasa da mezoterapinin uygulanmaması gereken kişiler de bulunmaktadır. Gebelerde, şeker hastalarında, kanser hastalarında, inme geçirmiş kişilerde ve kan pıhtılaşması sorunu bulunan kişilerde mezoterapi uygulanmaması gerekir.